skip to Main Content
Vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met je op.

Je naam (*)

Emailadres (*)

Telefoonnummer

Onderwerp (*)

Je bericht (*)

(*) = verplicht

info@vakalkemade.nl
Huttenbouw & Open Huis Rijpwetering Trekt 100 Klussende Kinderen

Huttenbouw & Open Huis Rijpwetering trekt 100 klussende kinderen

Ruim 100 kinderen hebben de weg naar het Hertogspark weten te vinden en hebben gisteren en vandaag een mooie hut in elkaar getimmerd. Zoals ieder huttenbouwdorp heeft ook dit dorp een burgemeester. In “Hout & Nieuw” is Tess van Santen gekozen tot burgemeester. Zij mocht vandaag het naambord van het dorp onthullen. Hout en Nieuw is het dus geworden. Omdat het thema van deze huttenbouw feestdagen is. En omdat we van oud hout een nieuwe hut maken. Overigens krijgt de bedenker van de naam het bord vanaf dit jaar niet meer mee naar huis. Jasper Anker heeft en recyclebaar bord gemaakt. U ziet, ook bij de huttenbouw wordt aan het millieu gedacht. Ook het hout dat niet gebruikt werd, gaat richting de huttenbouw van Nieuwe Wetering.

Na de onthulling van het naambord moest de burgemeester als de gesmeerde bliksem richting het centrum van het dorpje. Daar stonden de dorpsgenoten al klaar om de verf in ontvangst te nemen. Nadat Tess het eerste bakje had getapt, kon iedereen zijn of haar hut gaan verven.

De huttenbouw duurt nog tot vrijdag, waarbij de kinderen de nacht van donderdag op vrijdag kunnen blijven slapen. Verder zijn er nog tal van spellen en activiteiten.

-Tekst Kaagenbraassem Nieuws

Back To Top